Magyar Multi
Magyar Multi

A kedvezményezett neve: Sella&Decor Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: A Sella-Design Kft. komplex fejlesztése

A szerződött támogatás összege: 321.133.147.- Ft

A támogatás mértéke: 50%

A projekt tartalmának bemutatása:

Vállalkozásunk fő stratégiai célja a meglévő cégcsoportból olyan középvállalkozás létrehozása 3-5 éven belül, amely digitális, gyártástechnológiai és környezetvédelmi szempontból megfelel az európai normáknak. Az európai konkurenciával szembeni hiányosságokat főként technológiai fejlesztésekkel tervezzük behozni. Emellett fontos a szakembereink fejlesztése, a cégspecifikus, magas színvonalú szakmai tanácsadások igénybevétele. Mindezek által lesz kiaknázható a társaságukban lévő szakértelem, szakmai tudás.
Céljaink elérése érdekében a Magyar Multi Programban az alábbi beruházásokat tervezzük:
A már meglévő mohácsi üzemcsarnokunk mellett egy új gyártócsarnok építését tervezzük, melyben elsősorban az új, laminált bútorgyártási üzletág kerül betelepítésére.
Az építési beruházás mellett technológiai korszerűsítést jelentő gépeket tervezünk beszerezni:
– A kárpitos üzletágunkat modernizálására varrógépeket vásárolunk.
– A székgyártás legmagasabb, exkluzív minőségű megrendeléseinek kiszolgálására egy téresztergagéppel bővítjük gyártási kapacitásainkat.
– Fúró-maró gép lapmegmunkálásra, korpuszbúrotok gyártására alkalmas, mellyel a nagy sorozatszámú gyártás (projektmunkák ellátása) válik lehetségessé.
– A CNC megmunkáló központtal és a marógéppel az ezidáig bérmunkában végeztetett tevékenységet saját gyártásba tudjuk tenni.
– A gyalugéppel precízebbé válik a gyártási tevékenységünk, fejlesztjük a gyártási technológiánkat, javul a minőség.
– A jobb felületkezelési minőség érdekében 2 db új festékpumpákkal szerzünk be.
– Egy hulladékfa brikettáló rendszer beszerzésével „zöldíteni” tudjuk gyártásunkat. Egyrészt csökken a gyártás során keletkező fahulladék tárolásának helyigénye, másrészt akár saját célja, akár kereskedelmi forgalomban hasznosítható új termék (fabrikett, mint megújuló energiaforrás) gyártására leszünk képesek.
A fenti technológia fejlesztések mellett fontos, hogy azok integrálhatóak legyenek a vállalkozás menedzsmentjébe. Így a személyre szabott pénzügyi és szervezetfejlesztési tanácsadások igénybevételével a vállalkozás hosszú távú fenntartható növekedése biztosítható.

A Magyar Multi Program komplex fejlesztésével nemcsak a vállalat infrastrukturális ellátottsága javul, a gyártógéppark is korszerűbbé válik és a tanácsadások révén erősödik a menedzsment is. Mindez együtt hozzájárulnak egy stabil működéshez, a bérek növekedéséhez, a munkahelyek megtartásához.

A Projekt fizikai befejezésének tényleges napja: 2022.12.16.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.7-20-2021-00009